Bulvės grietinėlės padaže „Flødekartofler“

Bulvės grietinėlės padaže „Flødekartofler“

Paruošimo laikas: 40-50 min.
Porcijų skaičius: 4

Ingredientai:

2 kg bulvių
50 g „PIEMENĖLIO” sviesto
4 lauro lapų
1 ryšulėlio šviežių čiobrelių
4 lengvai traiškytų česnakų skiltelių
½ arb. š. malto muskato
1½ valg. š. druskos
1 arb. š. baltųjų pipirų
500 ml „PIEMENĖLIO” grietinėlės 35%
3 valg. š. svogūnų laiškų
3 valg. š. tarkuoto parmezano sūrio

Aprašymas:

Jeigu jums yra tekę ragauti prancūziško bulvių apkepo gratino, tuomet patiks ir ši, daniška versija. Šios kreminės bulvės yra nuostabus garnyras prie bet kokios mėsos ar kitų baltymų, taip pat gali būti patiekiamos kartu su salotomis. Tai itin paprastas, tačiau ir labai skanus patiekalas!

Paruošimo būdas:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C naudodami ventiliatoriaus funkciją.

Ant vidutinės kaitros vidutinio dydžio keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite laurų lapus, šviežius čiobrelius ir česnakų skilteles. Kepkite apie 2–3 minutes, kol čiobreliai pakvips. Suberkite muskatų riešutus, druską ir baltuosius pipirus. Gerai išmaišykite ir užpilkite riebią grietinėlę. Užvirinkite ir padėkite į šalį, kad prisitrauktų skonio ir atauštų.

Paruoškite orkaitės karščiui atsparią vidutinio dydžio gilią kepimo skardą. Išklokite ją kepimo popieriumi, kad uždengtų kraštus.

Bulves nuplaukite, nuskuskite ir supjaustykite vienodo dydžio griežinėliais (patogiausia su mandolina). Paimkite keletą bulvių griežinėlių, pamirkykite kiekvieną iš jų prieskonių prisodrintoje grietinėlėje ir sudėkite į kepimo skardą. Sukraukite griežinėlius vieną ant kito ir paskui vertikaliai juos išdėliokite palei kepimo skardos kraštus. Atlikite tą patį su visais bulvių griežinėliais. Bulvės turi būti sudėtos tampriai.

Nukoškite riebią grietinėlę, kad joje neliktų laurų lapų, čiobrelių ir česnakų. Pilkite skystį ant bulvių iki pat viršaus.

Uždenkite folija ir kepkite orkaitėje 40 minučių. Paskui nuimkite foliją, padidinkite temperatūrą iki 200 °C naudodami ventiliatoriaus funkciją ir kepkite dar 15–20 minučių, kol viršus gražiai apskrus.

Pagardinkite šviežiai sutarkuotu parmezano sūriu ir svogūnų laiškais.

Ši svetainė naudoja slapukus, kad pagerintų jūsų patirtį. Naudodamiesi šia svetaine sutinkate su mūsų privatumo politika.