Slaptas ingredientas puikiems kukuliams – rūkytas sūris. Baltas vynas ir grietinėlė kartu su čiobreliu – klasikinis, jaukus padažas, kurį išmokę, gaminsite kaip tikri profesionalai.
Į didelį dubenį sudėkite kalakutieną, maltus džiūvėsėlius, rūkytą sūrį, plaktą kiaušinį, susmulkintus česnakus, valgomuosius svogūnėlius, įberkite druskos ir pipirų. Maišykite, kol gerai sukibs. Suformuokite mėsos kukuliukus. Padėkite į šalį.
Ant vidutinės kaitros didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sviestą. Kepkite kukuliukus iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Išimkite ir padėkite juos į šalį.
Iškart po to į tą pačią keptuvę supilkite baltąjį vyną, kad nuo dugno atkibtų visi maisto gabalėliai. Lėtai virkite, kol vynas beveik išgaruos. Supilkite vištienos sultinį ir suberkite čiobrelius. Lėtai virkite 3–4 minutes arba kol skysčio sumažės perpus.
Įmaišykite riebią grietinėlę ir vėl sudėkite kalakutienos kukulius. Kepkite dar 5–6 minutes, kol padažo nugaruos ir kalakutiena iškeps. Mėsos kukulius dažnai apverskite.
Papuoškite šviežiai susmulkintomis petražolėmis.