Keptas halumio sūris ant paplotėlio

Keptas halumio sūris ant paplotėlio

Paruošimo laikas: 20-30 min.
Porcijų skaičius: 2-3

Ingredientai:

Paplotėliui:
75 g miltų
¼ arb. š. kepimo miltelių
75 g „PIEMENĖLIO” natūralaus jogurto
1 pakelio halumio sūrio
4 valg. š. miltų
1 arb. š. maltos rūkytos paprikos
¼ arb. š. malto kumino
¼ arb. š. aitriųjų paprikų dribsnių
5 valg. š. alyvuogių aliejaus
Garnyrui:
2 nuplauti vidutinio dydžio lapai salotų
1 valg. š. „PIEMENĖLIO” natūralaus jogurto
2 griežinėliai pomidorų
2 griežinėliai raudono svogūno
½ arb. š. džiovintų raudonėlių
druskos, pipirų
1 valg. š. susmulkintų kalendrų
1 valg. š. skrudintų moliūgų sėklų papuošti

Aprašymas:

Greitai pagaminamas, tačiau gan įspūdingas užkandis arba patiekalas, jei padvigubinsite kiekius. Itin skanus paplotėlis, išraiškingas halumio sūris ir traškūs, gaivūs priedai – brunchui ar užkandžiui. Sūrį galite keisti varškės sūriu, užtepėle, kiaušiniu.

Paruošimo būdas:

Kaip paruošti paplotėlį. Į dubenėlį sudėkite miltus, kepimo miltelius ir jogurtą. Maišykite, kol tešla gerai sukibs (apie 10 minučių). Padalinkite ją į dvi lygias dalis ir suformuokite du 5 mm storio paplotėlius.

Ant vidutinės kaitros įkaitinkite nedidelę keptuvę be aliejaus. Kepkite tešlos paplotėlius po 10–15 sekundžių iš abiejų pusių, kol ant jos pasirodys rudų dėmelių. Padėkite iškeptą duoną į šalį.

Dubenėlyje sumaišykite miltus, rūkytas paprikas, kuminus ir aitriųjų paprikų dribsnius. Padenkite halumio sūrį miltų ir prieskonių mišiniu. Ant aukštos kaitros nedidelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite halumio sūrį, kol gražiai apskrus. Kai iškeps, padėkite į šalį.

Pradėkite ruošti sumuštinį. Ant paplotėlio padėkite salotų lapus, tolygiai paskirstykite graikišką jogurtą, uždėkite pomidorų ir svogūnų griežinėlius. Užbarstykite raudonėlius ir juoduosius pipirus. Uždėkite keptą halumio sūrį ir pagardinkite šviežiai susmulkintomis kalendromis ir moliūgų sėklomis.

Ši svetainė naudoja slapukus, kad pagerintų jūsų patirtį. Naudodamiesi šia svetaine sutinkate su mūsų privatumo politika.