Greitai pagaminamas, tačiau gan įspūdingas užkandis arba patiekalas, jei padvigubinsite kiekius. Itin skanus paplotėlis, išraiškingas halumio sūris ir traškūs, gaivūs priedai – brunchui ar užkandžiui. Sūrį galite keisti varškės sūriu, užtepėle, kiaušiniu.
Kaip paruošti paplotėlį. Į dubenėlį sudėkite miltus, kepimo miltelius ir jogurtą. Maišykite, kol tešla gerai sukibs (apie 10 minučių). Padalinkite ją į dvi lygias dalis ir suformuokite du 5 mm storio paplotėlius.
Ant vidutinės kaitros įkaitinkite nedidelę keptuvę be aliejaus. Kepkite tešlos paplotėlius po 10–15 sekundžių iš abiejų pusių, kol ant jos pasirodys rudų dėmelių. Padėkite iškeptą duoną į šalį.
Dubenėlyje sumaišykite miltus, rūkytas paprikas, kuminus ir aitriųjų paprikų dribsnius. Padenkite halumio sūrį miltų ir prieskonių mišiniu. Ant aukštos kaitros nedidelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite halumio sūrį, kol gražiai apskrus. Kai iškeps, padėkite į šalį.
Pradėkite ruošti sumuštinį. Ant paplotėlio padėkite salotų lapus, tolygiai paskirstykite graikišką jogurtą, uždėkite pomidorų ir svogūnų griežinėlius. Užbarstykite raudonėlius ir juoduosius pipirus. Uždėkite keptą halumio sūrį ir pagardinkite šviežiai susmulkintomis kalendromis ir moliūgų sėklomis.