Itin žalia ir alsuojanti vasara žirnelių ir špinatų bei lapinių kopūstų sriuba. Tinkama visiems sezonams, nes šaldyti žalieji žirneliai prieinami visada. Galima pagardinti PIEMENĖLIO grietinėle pabaigoje.
Ant vidutinės kaitros įkaitinkite sriubos puodą ir ištirpinkite sviestą. Suberkite svogūnus, česnakus ir kepkite apie 5 minutes, kol suminkštės.
Suberkite daržinius žirnius (šviežius ar šaldytus ir atitirpintus) ir supilkite daržovių sultinį. Užvirinkite ir lėtai virkite 3–4 minutes, kol daržiniai žirniai suminkštės. Įberkite druskos, pipirų, sudėkite lapinius kopūstus ir špinatus. Virkite 1 minutę.
Rankiniu trintuvu arba įprastu virtuviniu kombainu (maišytuvu) sutrinkite, kol masė taps glotni. Jei reikia, įberkite dar druskos ir pipirų (taip pat galite sutrintą masę nukošti pro sietelį, kad atskirtumėte mažus nesutrintus gabalėlius).
Patiekite sriubos dubenėlyje. Pagardinkite mėtų lapeliais ir trupintais graikiniais riešutais.