Morkų rizotas

Morkų rizotas

Paruošimo laikas: 40-50 min.
Porcijų skaičius: 4

Ingredientai:

Morkų tyrei:
3 morkos
20 g „PIEMENĖLIO” sviesto
200 ml daržovių sultinio
žiupsnio druskos
Rizotui:
650 ml vištienos sultinio
40 g minkšto „PIEMENĖLIO” sviesto
1 valgomojo svogūnėlio
2 česnakų skiltelių
1/2 malto kardamono
žiupsnio malto muskato
200 g nuplautų „Arborio“ rūšies ryžių
60 ml sauso baltojo vyno
60 g smulkiai sutarkuoto parmezano sūrio
2 valg. š. šviežiai susmulkintų petražolių
2 valg. š. skrudintų graikinių riešutų
žiupsnio Druska, pipirai (pagal skonį)

Aprašymas:

Jaukus, spalvotas ir glotnus rizotas, švelniai saldus ir ryškaus skonio.

Paruošimo būdas:

Morkų tyrė

Ant vidutinės kaitros vidutinio dydžio puode ištirpinkite sviestą, 3–4 minutes pakepkite morkas, supilkite daržovių sultinį ir užvirinkite. Virkite morkas 10–12 minučių, kol suminkštės.
Sudėkite išvirtas morkas į virtuvinį kombainą ir įpilkite tiek sultinio, kad jas visiškai uždengtų. Plakite, kol masė taps kreminė. Jei reikia, įberkite dar druskos ir pipirų.

Rizotas

Vidutinio dydžio puode lėtai užvirkite vištienos sultinį. Sumažinkite kaitrą ir lėtai virkite, kad liktų karštas.

Ant vidutinės kaitros vidutinio gylio keptuvėje ištirpinkite 20 g sviesto. Suberkite valgomuosius svogūnėlius ir česnakus. Kepkite apie 2–3 minutes, kol suminkštės. Suberkite kardamonus, muskatus ir „Arborio“ rūšies ryžius. 1–2 minutes paskrudinkite.
Supilkite baltąjį vyną ir maišykite, kol ryžiai jį sugers.

Įpilkite didelį samtį vištienos sultinio, kad uždengtų ryžius. Lėtai maišykite, kol ryžiai sugers sultinį. Įpilkite dar vieną. Virimo procesui artėjant į pabaigą, sultinys susigers lėčiau.
Visas procesas užtruks apie 20–25 minutes arba kol ryžiai beveik išvirs (bus apykiečiai).

Įmaišykite 5 valg. š. morkų tyrės ir pavirkite dar 1–2 minutes. Nuimkite keptuvę nuo kaitros ir įmaišykite parmezano sūrį ir 20 g sviesto. Švelniai išmaišykite. Patikrinkite, ar pakanka prieskonių.

Pagardinkite šviežiai susmulkintomis petražolėmis ir graikiniais riešutais.

Ši svetainė naudoja slapukus, kad pagerintų jūsų patirtį. Naudodamiesi šia svetaine sutinkate su mūsų privatumo politika.