Orkaitėje kepta jautienos nugarinė

Orkaitėje kepta jautienos nugarinė

Kategorija: Mėsos patiekalai
Paruošimo laikas: 45-50 min.
Porcijų skaičius: 4

Ingredientai:

Mišinys įtrinti:
1 valg. š. druskos
1 valg. š. rudojo cukraus
1 valg. š. maltų kuminų
1 valg. š. aitriųjų paprikų miltelių
1 valg. š. aitriųjų paprikų miltelių
1 valg. š. maltų juodųjų pipirų
4 valg. š. maltos rūkytos paprikos
700 g jautienos nugarinės kepsnio
4 valg. š. alyvuogių aliejaus
8 šviežių čiobrelių stiebų
2 šalavijo kotelių
110 g „PIEMENĖLIO” sviesto

Aprašymas:

Kitoks būdas kepti ir mėgautis jautienos nugarine taip pat kaip ir restorane – patiekite su savo mėgstamiausiais garnyrais, priedais.

Prieskonių mišinio galite pasigaminti daugiau ir naudoti kitiems mėsos patiekalams.

Paruošimo būdas:

Kaip paruošti mišinį įtrinti.

Dubenėlyje sumaišykite druską, rudąjį cukrų, kuminus, aitriųjų paprikų miltelius, juoduosius pipirus ir rūkytas paprikas. Padėkite į šalį.

Paruoškite jautieną. Aštriu peiliu nupjaukite riebalus ir odelę.

Įtrinkite visą mėsą prieskonių mišiniu. Sandariai uždenkite lipniąja plėvele ir 3–4 valandoms įdėkite į šaldytuvą.

Įkaitinkite orkaitę iki 140 °C naudodami ventiliatoriaus funkciją. Išklokite kepimo skardą folija.

Ant vidutinės kaitros vidutinio dydžio keptuvėje įkaitinkite aliejų. Apskrudinkite jautieną po 30–40 sekundžių iš abiejų pusių. Padėkite ją ant skardos.

* Įstumkite orkaitės termometrą (jei turite) į storiausią jautienos kepsnio dalį, pačiame viduryje.

Kepkite jautieną, kol termometro temperatūra pasieks 55 °C. Tada išimkite.

(Jei neturite termometro, kepkite mėsą 35 minutes ir paskui patikrinkite temperatūrą įprastu mėsos termometru. Kepkite, kol ji pasieks 55 °C).

Ant vidutinės kaitros vidutinio dydžio keptuvėje ištirpinkite sviestą. Įdėkite čiobrelius ir šalavijus. Kepkite mėsą svieste po 3–4 minutes iš abiejų pusių.

Iškepusią mėsą palikite pastovėti 10–15 minučių. Patiekite su pageidaujamu garnyru.

Ši svetainė naudoja slapukus, kad pagerintų jūsų patirtį. Naudodamiesi šia svetaine sutinkate su mūsų privatumo politika.