Orkaitėje keptas lašišos kepsnys

Orkaitėje keptas lašišos kepsnys

Kategorija: Žuvis
Paruošimo laikas: 20
Porcijų skaičius: 2

Ingredientai:

2 lašišos filė
kepimui alyvuogių aliejaus
1 arb. š druskos
1 arb. š maltų baltųjų pipirų
2 arb. š maltų kalendrų
1 arb. š maltų pankolių sėklų
½ arb. š maltų kuminų
20 g „PIEMENĖLIO” sviesto
2 nuluptos ir susmulkintos česnakų skiltelės
1 valg. š. klevų sirupo
3 valg. š. sojos padažas
1 arb. š šviežiai nuskintų čiobrelių lapelių
2 valg. š. skrudintų sezamų sėklų papuošti
1 valg. š. šviežiai supjaustytų česnakų laiškų papuošti

Aprašymas:

Lengvai paruošiami pietūs ar vakarienė Azijos stiliumi. Padažas be galo skanus ir aromatingas. Naujas būdas paruošti lašišą.

Paruošimo būdas:

Įkaitinkite orkaitę iki 160 °C naudodami ventiliatoriaus funkciją.

Dubenėlyje sumaišykite druską, pipirus, kalendras, pankolių sėklas ir kuminus.
Nusausinkite lašišą popieriniu rankšluosčiu. Apibarstykite ją prieskonių mišiniu iš abiejų pusių ir padėkite į šalį.

Kaip paruošti glazūrą. Ant žemos kaitros nedideliame prikaistuvyje ištirpinkite sviestą, suberkite česnakus ir imbierus. Kepkite 2–3 minutes. Įpilkite klevų sirupą, sojų padažą, įdėkite čiobrelių lapelius ir gerai išmaišykite. Užvirinkite, paskui sumažinkite kaitrą. Padėkite į šalį ir laikykite šiltai.

Ant vidutinės kaitros vidutinio dydžio keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Kepkite lašišos filė po 2 minutes iš kiekvienos pusės arba kol gražiai apskrus.

Išklokite skardą kepimo popieriumi. Įdėkite lašišos filė ir ištepkite viršų glazūra. Kepkite orkaitėje 4–5 minutes, kol iškeps.

Pagardinkite skrudintomis sezamų sėklomis ir šviežiai susmulkintais česnakų laiškais.

Ši svetainė naudoja slapukus, kad pagerintų jūsų patirtį. Naudodamiesi šia svetaine sutinkate su mūsų privatumo politika.