Šilkinis, kreminis, drėgnas ir sodrus sūrio pyragas. Tirpsta burnoje. Pagrindas riešutinis, vidus kreminis, lengvutis, o uogos suteikia balanso.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
Paimkite 20–22 cm kepimo formą. Paimkite kepimo popieriaus, lengvai ištepkite jį sviestu, patieskite ant dugno ir uždenkite kepimo formos šonus. Taip bus lengviau išimti pyragą.
Kaip paruošti pagrindą. Dideliame dubenyje plaktuvu sumaišykite biskvitą, sviestą, migdolų riešutus ir medų. Maišykite, kol gerai sukibs.
Paruoštą trupiniuotą mišinį supilkite į paruoštą kepimo formą ir tolygiai paskirstykite ant dugno. Plokščiu įrankiu prispauskite trupinius ir išlyginkite pagrindą.
Kepkite pagrindą orkaitėje 12–15 minučių. Išimkite ir padėkite ataušti.
Sumažinkite temperatūrą iki 150 °C; ventiliatoriaus funkcija turi būti išjungta.
Kaip paruošti įdarą
Dideliame dubenyje plakite kreminį sūrį, kol taps glotnus. Po vieną įmuškite kiaušinius, tolygiai plakdami. Suberkite cukraus pudrą, žaliųjų citrinų žieveles, supilkite vanilės ekstraktą ir riebią grietinėlę. Švelniai maišykite, kol visi ingredientai gerai sukibs.
Užpilkite masę ant pagaminto sūrio pyrago pagrindo. Kepkite orkaitėje apie 70 minučių. Viršus turi būti šviesiai auksinės spalvos ir nesutrūkinėjęs.
Sūrio pyragą ataušinkite 2 etapais: 1-asis etapas. Palikite orkaitėje 25–30 minučių, atidarę dureles.
2-asis. Palikite ataušti kambario temperatūroje. Prieš patiekdami, papuoškite sūrio pyragą šviežiomis avietėmis, cukraus pudra ir kokosų dribsniais.