Orkaitėje kepti Briuselio kopūstai ir šakninės daržovės

Orkaitėje kepti Briuselio kopūstai ir šakninės daržovės

Paruošimo laikas: 30 min.
Porcijų skaičius: 3-4

Ingredientai:

300 g Briuselio kopūstų
200 g nuplautų morkyčių
2 nuplautų pastarnokų
2 nuplautų pastarnokų
2 geltonųjų ar raudonųjų burokėlių
2 porų
4 česnakų skiltelių
Druska, pipirai (pagal skonį)
25 ml alyvuogių aliejaus
100 g „PIEMENĖLIO” sviesto
3 valg. š. šviežių krapų
3 valg. š. linų sėmenų
3 valg. š. skrudintų kmynų

Aprašymas:

Idealus garnyras ir būdas sunaudoti rudens derlių. Keiskite kitomis turimomis šakninėmis daržovėmis ir valgykite kartu su salotomis, žuvimi, mėsa ar kruopomis bei sūriu.

Paruošimo būdas:

Įkaitinkite orkaitę virš 180 °C naudodami ventiliatoriaus funkciją. Briuselio kopūstams nupjaukite galus ir perpjaukite pusiau, pastarnokus supjaustykite ketvirčiais ir paskui lazdelėmis. Burokėlius supjaustykite ketvirčiais, porų kotus supjaustykite 3 cm griežinėliais ir lengvai sutraiškykite česnakų skilteles.

Sudėkite visas daržoves į kepimo skardą, pagardinkite druska, pipirais ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Visas daržoves gerai sumaišykite. Įdėkite sviestą, supjaustytą kubeliais, palei skardos kraštus ir kepkite 20–25 minutes arba kol daržovės gerai iškeps. Kas 5 minutes pakratykite.

Pagardinkite šviežiais krapais, linų sėmenimis ir kmynais.

Ši svetainė naudoja slapukus, kad pagerintų jūsų patirtį. Naudodamiesi šia svetaine sutinkate su mūsų privatumo politika.