Rizoniai su kreminiu padažu

Rizoniai su kreminiu padažu

Paruošimo laikas: 15-20 min.
Porcijų skaičius: 2

Ingredientai:

20 g „PIEMENĖLIO” sviesto
1 vidutinio dydžio nulupto ir mažais kubeliais supjaustyto svogūno
2 česnakų skiltelių
8 nusunkti ir kubeliais supjaustyti saulėje džiovintų pomidorų
1 arb. š. maltos rūkytos paprikos
1 arb. š. čiobrelio
80 g kreminio sūrio
100 ml „PIEMENĖLIO” grietinėlės 35%
120 g rizonių
Druska, pipirai (pagal skonį)
1/2 arb. š. džiovintų raudonėlių
2 valg. š. trupinto gorgoncolos sūrio papuošti
kelių baziliko lapelių

Aprašymas:

Greiti pietūs ar vakarienė su mažais makaronais ir kreminiu sūrio padažu.

Gorgoncolos sūrį galite keisti ir kitu mėgstamu pelėsiniu sūriu.

Paruošimo būdas:

Nedideliame puode užvirinkite vandenį rizoniams. Virkite juos pagal nurodymus, pateiktus ant pakuotės. Per tą laiką paruoškite padažą ir papuošimus.

Ant mažos kaitros vidutinio dydžio keptuvėje ištirpinkite sviestą. Apie 3 minutes kepkite svogūnus ir česnakus. Sudėkite saulėje džiovintus pomidorus, rūkytas paprikas, džiovintus čiobrelius ir kepkite dar 1–2 minutes, dažnai pamaišydami.
Įdėkite kreminį sūrį ir gerai išmaišykite. Paskui supilkite riebią grietinėlę, užvirinkite, sumažinkite kaitrą ir lėtai virkite, kol sutirštės.

Išvirtus rizonius nusunkite ir sudėkite į keptuvę su padažu. Gerai išmaišykite. Patikrinkite, ar netrūksta druskos, pipirų.

Paruoštą patiekalą pagardinkite žiupsneliu raudonėlių, gorgoncolos sūriu ir šviežiais bazilikais.

Ši svetainė naudoja slapukus, kad pagerintų jūsų patirtį. Naudodamiesi šia svetaine sutinkate su mūsų privatumo politika.