Greiti pietūs ar vakarienė su mažais makaronais ir kreminiu sūrio padažu.
Gorgoncolos sūrį galite keisti ir kitu mėgstamu pelėsiniu sūriu.
Nedideliame puode užvirinkite vandenį rizoniams. Virkite juos pagal nurodymus, pateiktus ant pakuotės. Per tą laiką paruoškite padažą ir papuošimus.
Ant mažos kaitros vidutinio dydžio keptuvėje ištirpinkite sviestą. Apie 3 minutes kepkite svogūnus ir česnakus. Sudėkite saulėje džiovintus pomidorus, rūkytas paprikas, džiovintus čiobrelius ir kepkite dar 1–2 minutes, dažnai pamaišydami.
Įdėkite kreminį sūrį ir gerai išmaišykite. Paskui supilkite riebią grietinėlę, užvirinkite, sumažinkite kaitrą ir lėtai virkite, kol sutirštės.
Išvirtus rizonius nusunkite ir sudėkite į keptuvę su padažu. Gerai išmaišykite. Patikrinkite, ar netrūksta druskos, pipirų.
Paruoštą patiekalą pagardinkite žiupsneliu raudonėlių, gorgoncolos sūriu ir šviežiais bazilikais.