Skrudintos krevetės

Skrudintos krevetės

Kategorija: Žuvis
Paruošimo laikas: 15-20 min.
Porcijų skaičius: 1-2

Ingredientai:

10 nuluptų ir nuvalytų šviežių krevečių
4 česnakų skiltelių
1 žaliosios citrinos žievelės
1 arb. š. maltos rūkytos paprikos
1 arb. š. druskos
4 valg. š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
30 ml sauso baltojo vyno
30 g „PIEMENĖLIO” sviesto
2 valg. š. česnako laiškų
2 šviežiai keptos čiabatos riekelės

Aprašymas:

Ispanijos įkvėptas patiekalas. Padvigubinkite ar patrigubinkite receptą – tikrai pranyks akimirksniu.

Paruošimo būdas:

Į dubenį sudėkite krevetes, įmaišykite česnakus, žaliosios citrinos žieveles, rūkytas aitriąsias paprikas, druską ir alyvuogių aliejų. Gerai išmaišykite, uždenkite maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą 30–60 minučių, kad krevetės pasimarinuotų.

Ant vidutiniškai aukštos kaitros įkaitinkite vidutinio dydžio keptuvę. Kepkite krevetes, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių. Įpilkite vyną, kad nuo keptuvės dugno atkibtų visi maisto gabalėliai, ir lėtai virkite, kol 1/2 vyno išgaruos. Įmaišykite sviestą ir šviežiai susmulkintus česnakų laiškus.

Patiekite su šviežia čiabata.

Ši svetainė naudoja slapukus, kad pagerintų jūsų patirtį. Naudodamiesi šia svetaine sutinkate su mūsų privatumo politika.