Tailandietiškas krevečių ir skrudintų avinžirnių karis

Tailandietiškas krevečių ir skrudintų avinžirnių karis

Kategorija: Žuvis
Paruošimo laikas: 30 min.
Porcijų skaičius: 2

Ingredientai:

100 g „Kolumbo” avinžirnių
½ arb. š. aitriųjų paprikų „Ancho”
50 g „PIEMENĖLIO” sviesto
200 g nuluptų ir nuvalytų šviežių krevečių
1 valgomojo svogūnėlio
2 česnakų skiltelių
100 g kininio kopūsto
3 kininio kopūsto stiebų
1/2 saldžiosios paprikos
2 valg. š. raudono tailandietiško kario
200 ml daržovių sultinio
200 ml kokosų pieno
2 valg. š. žaliosios citrinos sulčių
saujelės papuošimui šviežios kalendros
kepimui alyvuogių aliejaus

Aprašymas:

Itin ryškaus skonio, maistingas ir alsuojantis Azijos kvapais, Meksikos aitrumu, karis. Gausus baltymų ir tekstūrų.

Paruošimo būdas:

Ant vidutinės kaitros puode įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite avinžirnius, aitriąsias paprikas „Ancho“ ir kepkite, kol truputį apskrus. Išimkite ir padėkite į šalį.

Tame pačiame puode ištirpinkite sviestą ir kepkite krevetes, kol gražiai apskrus. Išimkite ir padėkite į šaldytuvą.

Į tą patį puodą įpilkite 2 valg. š. alyvuogių aliejaus, suberkite valgomuosius svogūnėlius, česnakus ir supjaustytus kininių kopūstų stiebus. Kepkite 2–3 minutes. Suberkite saldžiąsias paprikas, raudonąjį tailandietišką karį, gerai sumaišykite ir kepkite dar 1 minutę, kol pakvips.

Suberkite į puodą iškeptus avinžirnius, supilkite daržovių sultinį ir kokosų pieną. Užvirinkite, sumažinkite kaitrą ir lėtai virkite 10–15 minučių, kol sutirštės.

Vėl sudėkite krevetes, kininių kopūstų lapus ir supilkite žaliųjų citrinų sultis. Gerai sumaišykite ir lėtai virkite 2 minutes. Patiekite su šviežiai susmulkintomis kalendromis.

 

Ši svetainė naudoja slapukus, kad pagerintų jūsų patirtį. Naudodamiesi šia svetaine sutinkate su mūsų privatumo politika.