Troškinti kopūstų suktinukai

Troškinti kopūstų suktinukai

Paruošimo laikas: 40-50 min.
Porcijų skaičius: 2-4

Ingredientai:

9 didelių lapų savojos kopūsto
300 g maltos jautienos
70 g šitakių
1 valgomojo svogūnėlio
1 česnako skiltelės
70 g bolivinių balandų
žiupsnio Druska, pipirai (pagal skonį)
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
400 ml daržovių sultinio
100 g „PIEMENĖLIO” grietinės

Aprašymas:

Balandėliai naujais drabužiais, o gal naujas mėgstamiausias patiekalas?

Jei nerandate savojinio kopūsto, naudokite vasarinį kopūstą. Lengvas, neapsunkinantis patiekalas.

Paruošimo būdas:

Paruoškite du vidutinio dydžio puodus su vandeniu kopūsto lapams apvirti. Viename puode vandenį užvirinkite, o kitame palikite ledinį. Sudėkite kopūsto lapus į verdantį vandenį. Virkite juos 2 minutes, kol suminkštės, paskui iškart perkelkite į ledinį vandenį, kad atauštų. Išimkite ir nusausinkite.

Į dubenį sudėkite maltą jautieną, šitakius, valgomąjį svogūnėlį, česnakus, ryžius, įberkite druskos ir pipirų. Maišykite, kol gerai sukibs.

Pradėkite įdaryti kopūstų suktinukus. Patieskite kopūsto lapą ant lentelės, įdėkite mėsos įdaro ir susukite.

Puode ant vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų. Kepkite kopūstų suktinukus po 1–2 minutes iš abiejų pusių, švelniai apversdami. Supilkite daržovių sultinį sumaišytą su grietine, užvirinkite ir sumažinkite kaitrą. Uždenkite puodą dangčiu ir lėtai virkite apie 20–25 minutes.

Ši svetainė naudoja slapukus, kad pagerintų jūsų patirtį. Naudodamiesi šia svetaine sutinkate su mūsų privatumo politika.