Balandėliai naujais drabužiais, o gal naujas mėgstamiausias patiekalas?
Jei nerandate savojinio kopūsto, naudokite vasarinį kopūstą. Lengvas, neapsunkinantis patiekalas.
Paruoškite du vidutinio dydžio puodus su vandeniu kopūsto lapams apvirti. Viename puode vandenį užvirinkite, o kitame palikite ledinį. Sudėkite kopūsto lapus į verdantį vandenį. Virkite juos 2 minutes, kol suminkštės, paskui iškart perkelkite į ledinį vandenį, kad atauštų. Išimkite ir nusausinkite.
Į dubenį sudėkite maltą jautieną, šitakius, valgomąjį svogūnėlį, česnakus, ryžius, įberkite druskos ir pipirų. Maišykite, kol gerai sukibs.
Pradėkite įdaryti kopūstų suktinukus. Patieskite kopūsto lapą ant lentelės, įdėkite mėsos įdaro ir susukite.
Puode ant vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų. Kepkite kopūstų suktinukus po 1–2 minutes iš abiejų pusių, švelniai apversdami. Supilkite daržovių sultinį sumaišytą su grietine, užvirinkite ir sumažinkite kaitrą. Uždenkite puodą dangčiu ir lėtai virkite apie 20–25 minutes.