Upėtakis kreminiame padaže

Upėtakis kreminiame padaže

Kategorija: Žuvis
Paruošimo laikas: 15 min
Porcijų skaičius: 2

Ingredientai:

30 g „PIEMENĖLIO” sviesto
200 g nuskusto upėtakio be ašakų, supjaustyto 2 cm kubeliais
1 valgomojo svogūnėlio
1/4 poro
3 česnakų skiltelių
60 ml sauso baltojo vyno
160 ml „PIEMENĖLIO” grietinėlės 35%
druskos, pipirų
1/2 arb. š muskatų riešutų
30 g tarkuoto parmezano sūrio
1 valg. š. šviežių krapų
1 valg. š. šviežiai susmulkintų petražolių
1 valg. š. česnako laiškų
1 valg. š. citrinos žievelės

Aprašymas:

Itin greitas, maistingas ir sotus patiekalas, kuriam reikės upėtakio ar kitos lašišinės žuvies.

Paruošimo būdas:

Ant vidutinės kaitros vidutinio dydžio keptuvėje ištirpinkite 15 g sviesto. Įdėkite upėtakį ir kepkite, kol gražiai apskrus. Paskui nuimkite ir padėkite į šalį.

Toje pačioje keptuvėje ištirpinkite likusį sviestą, 2 minutes pakepinkite valgomuosius svogūnėlius, porus ir česnakus, supilkite baltąjį vyną ir lėtai virkite, kol beveik išgaruos. Supilkite riebią grietinėlę, įberkite druskos, pipirų ir muskatų riešutus. Užvirinkite ir sumažinkite kaitrą. Įdėkite upėtakį, parmezano sūrį ir lėtai virkite, kol sutirštės.
Pagardinkite šviežiai susmulkintais krapais, petražolėmis, česnakų laiškais ir citrinų žievelėmis.

Ši svetainė naudoja slapukus, kad pagerintų jūsų patirtį. Naudodamiesi šia svetaine sutinkate su mūsų privatumo politika.