Žiedinių kopūstų kepsnys

Žiedinių kopūstų kepsnys

Paruošimo laikas: 25 min.
Porcijų skaičius: 2

Ingredientai:

1 didelio žiedinio kopūsto
50 g „PIEMENĖLIO” sviesto
3 nuplautos ir susmulkintos česnakų skiltelės
1 smulkiai supjaustytos raudonosios aitriosios paprikos išimtomis sėklomis
2 stiebų šviežio rozmarino
20 ml alyvuogių aliejaus
½ valg. š. medaus
1 valg. š. žaliosios citrinos sulčių
½ arb. š. ciberžolių
½ arb. š. tarkuotų imbierų
¼ arb. š. muskatų riešutų
10 g trupinto mėlynojo sūrio
20 g tarkuoto čederio sūrio
2 valg. š. skrudintų kanapių sėklų
3 valg. š. keptų svogūnų
2 valg. š. šviežiai susmulkintų petražolių

Aprašymas:

Gaivus ir gurmaniškas žiedinio kopūsto kepsnys, paįvairins bet kokią vakarienę arba kurs naujus įpročius bemėsėms vakarienėms. Ypač skanu su vasariniais, šviežiais žiediniais kopūstais. Galima keisti sūrius.

Paruošimo būdas:

Įkaitinkite orkaitę iki 160 °C.

Paimkite žiedinį kopūstą ir išpjaukite iš vidurio 2 storus griežinėlius (2,5 cm). Likučius nuo šonų pasilikite kitam pageidaujamam patiekalui.

Kaip paruošti marinatą:

Dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų, medų, žaliųjų citrinų sultis, ciberžoles, tarkuotus imbierus ir muskatų riešutus.

Ant vidutinės kaitros ištirpinkite sviestą, tuomet įdėkite česnakų skilteles, aitriąsias paprikas ir rozmarinus. Kepkite žiedinį kopūstą 3–4 minutes arba kol apskrus.

Išklokite skardą kepimo popieriumi. Įdėkite rozmarinus. Ištepkite žiedinius kopūstus marinatu iš abiejų pusių ir padėkite ant rozmarinų. Apibarstykite žiedinius kopūstus mėlynuoju ir čederio sūriais.
Įdėkite į orkaitę maždaug 4–5 minutėms, kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus.

Pagardinkite keptais svogūnais ir šviežiai susmulkintais česnakų laiškais arba petražolėmis.

Ši svetainė naudoja slapukus, kad pagerintų jūsų patirtį. Naudodamiesi šia svetaine sutinkate su mūsų privatumo politika.