Gaivus ir gurmaniškas žiedinio kopūsto kepsnys, paįvairins bet kokią vakarienę arba kurs naujus įpročius bemėsėms vakarienėms. Ypač skanu su vasariniais, šviežiais žiediniais kopūstais. Galima keisti sūrius.
Įkaitinkite orkaitę iki 160 °C.
Paimkite žiedinį kopūstą ir išpjaukite iš vidurio 2 storus griežinėlius (2,5 cm). Likučius nuo šonų pasilikite kitam pageidaujamam patiekalui.
Kaip paruošti marinatą:
Dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų, medų, žaliųjų citrinų sultis, ciberžoles, tarkuotus imbierus ir muskatų riešutus.
Ant vidutinės kaitros ištirpinkite sviestą, tuomet įdėkite česnakų skilteles, aitriąsias paprikas ir rozmarinus. Kepkite žiedinį kopūstą 3–4 minutes arba kol apskrus.
Išklokite skardą kepimo popieriumi. Įdėkite rozmarinus. Ištepkite žiedinius kopūstus marinatu iš abiejų pusių ir padėkite ant rozmarinų. Apibarstykite žiedinius kopūstus mėlynuoju ir čederio sūriais.
Įdėkite į orkaitę maždaug 4–5 minutėms, kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus.
Pagardinkite keptais svogūnais ir šviežiai susmulkintais česnakų laiškais arba petražolėmis.