Rabarbarų pyragas

Rabarbarų pyragas

Kategorija: Desertai
Paruošimo laikas: 60 min
Porcijų skaičius: 6

Ingredientai:

185 g „PIEMENĖLIO” sviesto
2 valg. š apelsinų žievelių
150 g cukraus pudros
3 švelniai suplaktų kiaušinių
220 g miltų
60 ml „PIEMENĖLIO” kefyro
300 g nuluptų ir nuplautų rabarbarų stiebų
Sirupui:
110 g stambiai supjaustytų rabarbarų
110 g cukraus
250 ml apelsinų sulčių
100 ml vandens

Aprašymas:

Purus, biskvitinis, pavasariškas pyragas su rabarbarais. Minkšta, puri, aromatinga tešla – dėka „PIEMENĖLIO EXCELLENCE” kefyro bei sviesto, o rūgštumo bei ypatingo aromato suteikia rabarbarai bei sirupas.

 

Paruošimo būdas:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.

Paruoškite 20 cm skersmens gilią apvalią pyrago formą. Išklokite ją kepimo popieriumi arba lengvai ištepkite sviestu.

Sudėkite sviestą, cukrų ir apelsinų žieveles į maišytuvą ir plakite, kol masė taps lengva ir puri. Pamažu po šlakelį supilkite išplaktus kiaušinius, kaskart gerai išmaišydami.
Paskui švelniai įmaišykite miltus ir kefyrą. Paruoštą mišinį supilkite į paruoštą kepimo formą.

Išlyginkite mišinį ir išdėliokite rabarbarų stiebus, kaip pageidaujate.

Įdėkite formą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 45 minutes arba kol į vidurį įkištą medinį pagaliuką ištrauksite neaplipusį mišiniu.

Kaip paruošti sirupą:

Į nedidelį puodą sudėkite rabarbarus, cukrų, supilkite apelsinų sultis ir vandenį. Pastatykite puodą ant žemos kaitros, maišykite, kol cukrus ištirps, tada padidinkite kaitrą ir užvirinkite. Vėl sumažinkite kaitrą ir lėtai virkite apie 12 minučių, kol sirupas sutirštės. Pro sietelį nukoškite į dubenėlį ir padėkite į šalį.

Pyragui iškepus, išimkite iš orkaitės, ištepkite sirupu ir padėkite į šalį ataušti.

Ši svetainė naudoja slapukus, kad pagerintų jūsų patirtį. Naudodamiesi šia svetaine sutinkate su mūsų privatumo politika.