Jautienos kukuliai

Jautienos kukuliai

Paruošimo laikas: 30-40 min.
Porcijų skaičius: 2-4

Ingredientai:

400 g maltos jautienos
1 arb. š. maltų kuminų
Druska, pipirai (pagal skonį)
1 kiaušinio
20 g maltų džiūvėsėlių
Padažui:
90 ml raudonojo vyno
300 g pomidorų padažo
60 ml „PIEMENĖLIO” grietinėlės 35%
2 česnakų skiltelių
Druska, pipirai (pagal skonį)
40 g tarkuoto parmezano sūrio
1 pakelio mocarelos
saujelės papuošimui gražgarsčių lapų

Aprašymas:

Greiti ir itin skanūs, raudoni jautienos kukuliai su skirtingais sūriais taps mėgstamiausia vakariene.

Paruošimo būdas:

Į didelį dubenį įdėkite jautieną, kuminus, druskos, pipirų, švelniai plaktą kiaušinį ir maltus džiūvėsėlius. Kruopščiai sumaišykite, kad viskas gerai sukibtų.

Suformuokite vienodo dydžio kukuliukus. Ant vidutinės kaitros didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Kepkite kukuliukus iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

Iškart po to į keptuvę su mėsos kukuliais supilkite vyną, kad nuo dugno atkibtų visi maisto gabalėliai. Lėtai virkite, kol vynas beveik išgaruos. Paskui sudėkite česnakus, pomidorų padažą, grietinėlę, įberkite druskos ir pipirų. Užvirinkite, sumažinkite kaitrą ir lėtai virkite, kol sutirštės. Mėsos kukulius dažnai apverskite.

Užbarstę parmezano ir mocarelos sūrio, uždenkite dangčiu ir palikite, kol sūris išsilydys.

Patiekite su gražgarstės lapeliais arba šviežiais bazilikais.

 

 

 

Ši svetainė naudoja slapukus, kad pagerintų jūsų patirtį. Naudodamiesi šia svetaine sutinkate su mūsų privatumo politika.