Troškinti daržovių suktinukai

Troškinti daržovių suktinukai

Paruošimo laikas: 40-45 min.
Porcijų skaičius: 2-3

Ingredientai:

2 bulvių
1 pastarnoko
2 morkos
2 cukinijos
1 poro
4 česnakų skiltelių
80 g „PIEMENĖLIO” gaudos sūrio
3 valg. š. virtų perlinių kruopų
300 g miltų
2 švelniai suplaktų kiaušinių
druskos, pipirų
alyvuogių aliejaus
Padažui:
100 g grybų
2 česnakų skiltelių
4 šviežių čiobrelių stiebų
250 ml grybų sultinio
75 ml „PIEMENĖLIO” grietinėlės 35%
Druska, pipirai (pagal skonį)
3 valg. š. žolelių papuošimui

Aprašymas:

Bemėsiam pirmadieniui ar bet kuriai dienai tinkanti maistinga, pilna daržovių,  soti vakarienė. Galima kukulius troškinti kartu su padažu arba patiekti šalia.

Paruošimo būdas:

Į didelį dubenį sudėkite sutarkuotas bulves, pastarnokus ir morkas. Cukinijas sutarkuokite ir nusunkite, porus plonai supjaustykite, česnakus susmulkinkite, gaudos sūrį sutarkuokite ir kartu su perlinėmis kruopomis, miltais, kiaušiniais sudėkite į dubenį, įberkite druskos ir pipirų. Maišykite, kol gerai sukibs.

Suformuokite kukulius (vištų kiaušinių dydžio) ir padėkite į šalį.

Ant vidutiniškai aukštos kaitros didelėje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Apkepkite iš visų pusių, kol gražiai apskrus. Išimkite ir padėkite į šalį.

Kaip paruošti padažą. Į tą pačią keptuvę įpilkite 2 valg. š. alyvuogių aliejaus, suberkite česnakus, grybus ir kepkite, kol gražiai apskrus. Supilkite grybų sultinį, sudėkite čiobrelius ir daržovių kukulius. Užvirinkite, sumažinkite kaitrą ir lėtai virkite 5–7 minutes. Paskui supilkite riebią grietinėlę ir lėtai virkite dar 3 minutes, kol padažas sutirštės. Patikrinkite, ar pakanka prieskonių.

Pagardinkite žiupsneliu šviežiai susmulkintų prieskoninių žolelių.

 

Ši svetainė naudoja slapukus, kad pagerintų jūsų patirtį. Naudodamiesi šia svetaine sutinkate su mūsų privatumo politika.