Kreminė šparagų ir pankolių sriuba

Kreminė šparagų ir pankolių sriuba

Paruošimo laikas: 20
Porcijų skaičius: 3-4

Ingredientai:

80 g „PIEMENĖLIO” sviesto
1 plonais griežinėliais supjaustytos pankolio šaknies
3 nuplautos ir susmulkintos česnakų skiltelės
1 plonais griežinėliais supjaustyto vidutinio dydžio baltojo svogūno
1,4 l vištienos sultinio
2 nuskustų, nuplautų ir mažais kubeliais supjaustytų bulvių
300 g 1 x 1 cm griežinėliais supjaustytų šparagų
100 g nuplautų brokolių žiedynų
2 saujos nuplautų špinatų
2 valg.š skrudintų saulėgrąžų papuošti
2 arb. š skrudintų moliūgų sėklų papuošti
1 valg. š nuplautų petražolių papuošti
Druska, pipirai (pagal skonį)

Aprašymas:

Žalia, gaivi, itin sezoninė sriuba su smidrais ir brokoliais bei dar iš žiemos likusiais pankoliais.

Paruošimo būdas:

Ant vidutinės kaitros įkaitinkite sriubos puodą ir ištirpinkite sviestą. Sudėkite pankolius, česnakus, svogūnus ir kepkite 2–3 minutes, kol suminkštės.

Supilkite vištienos sultinį ir užvirinkite. Paskui suberkite bulves, šparagus, brokolius ir virkite dar 6–7 minutes, kol išvirs bulvės. Įdėkite špinatus ir pavirkite dar minutę.

Rankiniu trintuvu arba įprastu virtuviniu kombainu (maišytuvu) sutrinkite, kol masė taps glotni. Jei reikia, įberkite dar druskos ir pipirų (taip pat galite sutrintą masę nukošti pro sietelį, kad atskirtumėte mažus nesutrintus gabalėlius).

Patiekite sriubos dubenėlyje. Pagardinkite sėklomis ir šviežiai susmulkintomis petražolėmis.

Ši svetainė naudoja slapukus, kad pagerintų jūsų patirtį. Naudodamiesi šia svetaine sutinkate su mūsų privatumo politika.