Žalia, gaivi, itin sezoninė sriuba su smidrais ir brokoliais bei dar iš žiemos likusiais pankoliais.
Ant vidutinės kaitros įkaitinkite sriubos puodą ir ištirpinkite sviestą. Sudėkite pankolius, česnakus, svogūnus ir kepkite 2–3 minutes, kol suminkštės.
Supilkite vištienos sultinį ir užvirinkite. Paskui suberkite bulves, šparagus, brokolius ir virkite dar 6–7 minutes, kol išvirs bulvės. Įdėkite špinatus ir pavirkite dar minutę.
Rankiniu trintuvu arba įprastu virtuviniu kombainu (maišytuvu) sutrinkite, kol masė taps glotni. Jei reikia, įberkite dar druskos ir pipirų (taip pat galite sutrintą masę nukošti pro sietelį, kad atskirtumėte mažus nesutrintus gabalėlius).
Patiekite sriubos dubenėlyje. Pagardinkite sėklomis ir šviežiai susmulkintomis petražolėmis.