100 ml (želatinos lapeliams brinkinti) šalto vandens
2 valg. š. (karšto) avižų gėrimo
1 valg. š. mačios arbatos miltelių
150 ml (šalto) avižų gėrimo
150 ml „PIEMENĖLIO” grietinės
30 g medaus
3 ploni griežinėliai kivių
1 arb. š. aguonų sėklų
Aprašymas:
Išraiškinga, kitokia, pavasariškai vasariška panakota su traškiai kiviais ir aguonomis. Nepaliks abejingų.
Paruošimo būdas:
Į dubenėlį supilkite šaltą vandenį ir suberkite želatinos lapelius. Palikite 3–4 minutėms, kad želatinos lapeliai suminkštėtų. Padėkite į šalį.
Kitame nedideliame dubenyje su karštu avižų pienu ištirpinkite mačios arbatos miltelius. Maišykite, kol susidarys tiršta masė, paskui padėkite į šalį.
Ant žemos kaitros (ne didesnėje kaip 30–40 °C temperatūroje) puode pašildykite avižų pieną, riebią grietinėlę ir medų. Maišykite, kol ištirps medus. Nuimkite nuo kaitros. Sudėkite suminkštėjusius želatinos lapelius ir maišykite, kol jie visiškai ištirps. Supilkite mačios masę ir gerai suplakite.
Paimkite kelis indelius. Ant kiekvieno indelio dugno padėkite po 1 kivio griežinėlį ir užpilkite mišinį per sietelį, kad jis būtų glotnus.
Maždaug 3 valandoms įstatykite į šaldytuvą, kad mišinys atvėstų ir sukietėtų. Patiekite užbarstę aguonų sėklų.