Vasara alsuojanti raudona keptų pomidorų sriuba. Ypatingo, gilaus skonio. Geriausia gaminti kai turite daug naminių pomidorų. Galima patiekti ir duonos skrebučius su sūriu šalia.
Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C. Į orkaitės karščiui atsparų gilų puodą / skardą sudėkite pomidorus, česnakus, svogūnus, čiobrelius, rudąjį cukrų, druską, pipirus, sviestą ir supilkite balzaminį actą, alyvuogių aliejų. Gerai sukratykite.
Kepkite daržoves 20–25 minutes.
Išimkite puodą / skardą iš orkaitės ir supilkite daržovių sultinį, riebią grietinėlę, pomidorų pastą ir medų. Įdėkite atgal į orkaitę ir kepkite dar 15 minučių, kol iškeps svogūnai.
Išimkite puodą / skardą iš orkaitės ir rankiniu trintuvu arba įprastu virtuviniu kombainu (maišytuvu) sutrinkite, kol masė taps glotni. Jei reikia, įberkite dar druskos ir pipirų (taip pat galite sutrintą masę nukošti pro sietelį, kad atskirtumėte mažus nesutrintus gabalėlius).
Paruoštą mišinį įdėkite atgal į orkaitę ir kaitinkite dar 5–7 minutes. Paskui išimkite ir patiekite sriubos dubenėlyje. Pagardinkite parmezano sūriu ir šviežiais bazilikais.