Kreminė skrudintų pomidorų sriuba

Kreminė skrudintų pomidorų sriuba

Kategorija: Sriubos
Paruošimo laikas: 40-45 min.
Porcijų skaičius: 4

Ingredientai:

10 nuplautų ir ketvirčiais supjaustytų pomidorų
5 nuluptų nesmulkintų česnakų skiltelių
2 ketvirčiais supjaustytų vidutinio dydžio baltųjų svogūnų
10 šviežių čiobrelių stiebų
2 valg. š. balzaminio acto
1 valg. š. rudojo cukraus
1 arb. š juodųjų pipirų
100 g „PIEMENĖLIO” sviesto
1 l daržovių sultinio
250 g „PIEMENĖLIO” grietinėlės 35%
2 valg. š. pomidorų pastos
2 valg. š. medaus
120 g smulkiai sutarkuoto parmezano sūrio
5 baziliko lapelių

Aprašymas:

Vasara alsuojanti raudona keptų pomidorų sriuba. Ypatingo, gilaus skonio. Geriausia gaminti kai turite daug naminių pomidorų. Galima patiekti ir duonos skrebučius su sūriu šalia.

Paruošimo būdas:

Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C. Į orkaitės karščiui atsparų gilų puodą / skardą sudėkite pomidorus, česnakus, svogūnus, čiobrelius, rudąjį cukrų, druską, pipirus, sviestą ir supilkite balzaminį actą, alyvuogių aliejų. Gerai sukratykite.

Kepkite daržoves 20–25 minutes.

Išimkite puodą / skardą iš orkaitės ir supilkite daržovių sultinį, riebią grietinėlę, pomidorų pastą ir medų. Įdėkite atgal į orkaitę ir kepkite dar 15 minučių, kol iškeps svogūnai.

Išimkite puodą / skardą iš orkaitės ir rankiniu trintuvu arba įprastu virtuviniu kombainu (maišytuvu) sutrinkite, kol masė taps glotni. Jei reikia, įberkite dar druskos ir pipirų (taip pat galite sutrintą masę nukošti pro sietelį, kad atskirtumėte mažus nesutrintus gabalėlius).

Paruoštą mišinį įdėkite atgal į orkaitę ir kaitinkite dar 5–7 minutes. Paskui išimkite ir patiekite sriubos dubenėlyje. Pagardinkite parmezano sūriu ir šviežiais bazilikais.

Ši svetainė naudoja slapukus, kad pagerintų jūsų patirtį. Naudodamiesi šia svetaine sutinkate su mūsų privatumo politika.