Morenginis tortas arba prabangus vyniotinis su šaltalankiais ir mangais, gaivus ir purus, kontrastuojantis tarp saldaus ir rūgštaus. Vasarą naudokite braškes, mėlynes, avietes ir kitas sezonines uogas.
Kaip paruošti morengą:
Įkaitinkite orkaitę virš 140 °C.
Supilkite kiaušinių baltymus į maišytuvo dubenį. Plakite maišytuvu, kol kiaušinių baltymai suputos.
Pamažu suberkite cukraus pudrą. Plakite apie 10–13 minučių, kol sustandės. Morengas turi būti blizgus ir pakibti ant plakiklio peiliuko. Paskui supilkite vanilės ekstraktą ir aviečių tyrę. Plakite, kol ingredientai gerai sukibs. Pro sietelį suberkite kukurūzų krakmolą ir plakite dar 1 minutę.
Išklokite skardą kepimo popieriumi. Tolygiai 5–10 mm storio sluoksniu paskirstykite morengą ant skardos.
Kepkite orkaitėje 30–45 minutes. Morengas turi būti traškus ir rusvas, minkštas viduje.
Išimkite iš orkaitės ir palikite visiškai ataušti.
Kaip paruošti įdarą:
Dubenyje plakite maskarponės sūrį, plaktą grietinėlę ir cukraus pudrą, kol masė taps standi. Paskui įmaišykite šaltalankių tyrę ir mango kubelius. Švelniai sumaišykite mentele.
Kaip susluoksniuoti:
Lygųjį morengo paviršių padenkite kepimo popieriumi. Švelniai su skarda apverskite ant darbinio paviršiaus (traškia apskrudusia puse žemyn). Nuimkite skardą ir nulupkite popierių. Gausiai padenkite kremu (pasilikite 2–3 valg. š. papuošti). Apibarstykite skrudintais migdolų riešutais.
Susukite morengą kaip sušį. Kaip pagalbinę priemonę naudokite kepimo popierių. Susukite į ilgą vamzdelį. Nupjaukite galus. Ant viršaus užpilkite atidėtą kremą ir papuoškite nektarinų riekelėmis, avietėmis ir migdolų riešutų dribsniais.