Biskvitiniai pyragėliai „Victoria“

Biskvitiniai pyragėliai „Victoria“

Kategorija: Desertai
Paruošimo laikas: 1 h.
Porcijų skaičius: 6-8

Ingredientai:

Biskvitui:
200 g miltų
200 g „PIEMENĖLIO” sviesto
1 arb. š. kepimo miltelių
200 g cukraus
1 arb. š. vanilės ekstrakto
3 kiaušinių
Įdarui:
300 ml „PIEMENĖLIO” grietinėlės 35%
1 valg. š. cukraus pudros
1/2 arb. š. vanilės ekstrakto
1 arb. š. pomelo greipfrutų žievelių
3 valg. š. suplėšytų pomelo greipfrutų riekelių
6 valg. š. aviečių džemo

Aprašymas:

Angliška klasika – Viktorijos pyragėliai su plakta grietinėle ir uogomis, dažniausiai braškėmis. Naudokite sezonines uogas. Galima kepti du didesnius biskvitus ir sutepti vieną tortą.

Paruošimo būdas:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Paimkite vidutinio dydžio kepimo skardą ir išklokite ją kepimo popieriumi. Padėkite į šalį.

Į elektrinio maišytuvo dubenį sudėkite miltus, kepimo miltelius, sviestą, cukrų, supilkite vanilės ekstraktą ir suplaktus didelius kiaušinius. Plakite 2–3 minutes, kol tešla taps glotni.

Tolygiai paskirstykite mišinį kepimo skardoje (1,5–2 cm storio sluoksniu) ir mentele sulyginkite paviršių. Kepkite 20–25 minutes. Norėdami patikrinti, įkiškite medinį pagaliuką į pyrago vidurį – jei ištrauksite neapkibusį, vadinasi, pyragas iškepė. Išimkite iš orkaitės ir prieš supjaustydami palikite visiškai ataušti.

Kaip paruošti įdarą

Į elektrinio maišytuvo dubenį supilkite riebią grietinėlę, vanilės pudrą, suberkite cukrų ir pomelo greipfrutų žieveles. Švelniai plakite, kol masė taps kreminė, glotni. Neplakite per ilgai. Paskui sudėkite pomelo greipfrutų gabalėlius ir švelniai mentele sumaišykite, kad viskas sukibtų.

Paimkite 7 cm skersmens formas-pjaustykles ir išpjaukite biskvito apskritimus (kiek įmanoma).
Horizontaliai perpjaukite apskritimą pusiau, kad turėtumėte ir viršutinį, ir apatinį sluoksnį.
Apatinę dalį tolygiai ištepkite plakta grietinėle su pomelo greipfrutais, o viršutinę (pjūvio pusėje) – aviečių džemu. Kruopščiai jas sulipdykite. Tą patį atlikite su likusiais apskritimais.

Pasilikite šiek tiek plaktos grietinėlės papuošti ir supilkite ją į konditerinį maišelį. Prakirpkite 5 mm skylutę ir purkškite grietinėlę ant biskvitinių pyragėlių, kaip pageidaujate. Ant viršaus užberkite aviečių, papuoškite sezoninėmis uogomis.

Ši svetainė naudoja slapukus, kad pagerintų jūsų patirtį. Naudodamiesi šia svetaine sutinkate su mūsų privatumo politika.