Sumuštinis su silke

Sumuštinis su silke

Kategorija: Žuvis
Paruošimo laikas: 10 min.
Porcijų skaičius: 1-2

Ingredientai:

2 riekelės ruginės duonos
10 g „PIEMENĖLIO” sviesto
100 g marinuotos silkės, supjaustytos 1–2 cm gabalėliais
1 valg. š. majonezo
4 ketvirčiais supjaustytų ridikėlių
1 valg. š. kaparėlių
3 valg. š. virtų raudonųjų burokėlių, supjaustytų 5 mm kubeliais
1 valg. š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
Druska, pipirai (pagal skonį)
6 griežinėliai šviežio agurko
6 valgomųjų svogūnėlių žiedų
4 svogūnų laiškų
4 šakelių šviežių krapų

Aprašymas:

Skandinaviškai lietuviškas sumuštinis,  skonių ir tekstūrų dermė, o burokėlis ir silkė – geriausias derinys.

Paruošimo būdas:

Užtepkite sviestą ant duonos.

Į dubenėlį sudėkite ridikėlius, kaparėlius, kubeliais supjaustytus burokėlius, įberkite druskos, pipirų ir įpilkite alyvuogių aliejų. Gerai išmaišykite.

Sviestą ir kitus ingredientus užtepkite ant 2 duonos riekelių. Ant sviesto uždėkite agurko griežinėlius. Paskui tolygiai išdėliokite ridikėlius, kaparėlius ir burokėlių mišinį. Uždėkite silkės gabalėlius. Pagardinkite sumuštinį valgomųjų svogūnėlių žiedais, svogūnų laiškais ir krapais.

Ši svetainė naudoja slapukus, kad pagerintų jūsų patirtį. Naudodamiesi šia svetaine sutinkate su mūsų privatumo politika.