1 vnt. (nuplautas ir mažais kubeliais supjaustytas vidutinio dydžio) valgomojo svogūnėlio
2 vnt. (nuluptos ir kubeliais supjaustytos) česnakų skiltelių
100 g. (nuplautas ir stambiai supjaustytas) kininio kopūsto
3 vnt. (nuplauti ir nedideliais kubeliais supjaustyti) kininio kopūsto stiebų
pusė (išimtomis sėklomis, supjaustytos kubeliais) saldžiosios paprikos
2 valg. š. raudono tailandietiško kario
200 ml. daržovių sultinio
200 ml. kokosų pieno
2 valg. š. žaliosios citrinos sulčių
Warning: Attempt to read property "name" on bool in /home/norfareceptai/domains/norfareceptai.lt/public_html/wp-content/themes/betheme/single-receptai.php on line 65
Warning: Attempt to read property "name" on bool in /home/norfareceptai/domains/norfareceptai.lt/public_html/wp-content/themes/betheme/single-receptai.php on line 68
kepimui alyvuogių aliejaus
Aprašymas:
Itin ryškaus skonio, maistingas ir alsuojantis azijos kvapais, meksikos aitrumu karis. Gausus baltymų ir tekstūrų.
Paruošimo būdas:
Ant vidutinės kaitros puode įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite avinžirnius, aitriąsias paprikas „Ancho“ ir kepkite, kol truputį apskrus. Išimkite ir padėkite į šalį.
Tame pačiame puode ištirpinkite sviestą ir kepkite krevetes, kol gražiai apskrus. Išimkite ir padėkite į šaldytuvą.
Į tą patį puodą įpilkite 2 valg. š. alyvuogių aliejaus, suberkite valgomuosius svogūnėlius, česnakus ir supjaustytus kininių kopūstų stiebus. Kepkite 2–3 minutes. Suberkite saldžiąsias paprikas, raudonąjį tailandietišką karį, gerai sumaišykite ir kepkite dar 1 minutę, kol pakvips.
Suberkite į puodą iškeptus avinžirnius, supilkite daržovių sultinį ir kokosų pieną. Užvirinkite, sumažinkite kaitrą ir lėtai virkite 10–15 minučių, kol sutirštės.
Vėl sudėkite krevetes, kininių kopūstų lapus ir supilkite žaliųjų citrinų sultis. Gerai sumaišykite ir lėtai virkite 2 minutes. Patiekite su šviežiai susmulkintomis kalendromis.