Takai su čoriso dešra

Takai su čoriso dešra

Kategorija: Užkandžiai
Paruošimo laikas: 15-20 min.
Porcijų skaičius: 2

Ingredientai:

4 takų krepšeliai
150 g nuluptos čoriso dešros
4 valg. š. nusunktų ir nuplautų avinžirnių
½ arb. š. maltų kuminų
1 arb. š. šviežių čiobrelių
Padažui:
3 arb. š. majonezo
½ valg. š. siračos padažo
1 arb. š. citrinos sulčių
Papuošimui:
4 salotų
80 g „PIEMENĖLIO” gaudos sūrio
2 valg. š. šviežiai susmulkintų petražolių
2 valg. š. keptų svogūnų

Aprašymas:

Pasikvieskite takus į savo namus šeimos ar draugų vakarienei. Įdarai gali būti įvairiausi, vegetariški ir mėsiški, tik su sūriu ar žuvimi. Padažus taip pat varijuokite ir sukursite vis naujus skonių derinius.

Vietoj takų krepšelių, naudokite mažas tortilijas.

Paruošimo būdas:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.

Ant vidutinės kaitros įkaitinkite keptuvę. Kepkite čoriso dešrą 5–8 minutes. Kepdami susmulkinkite ją į mažesnius gabalėlius. Paskui suberkite avinžirnius, kuminus, česnakus ir kepkite dar 2 minutes. Paskui nupilkite taukus. Padėkite čoriso dešrą ir avinžirnius į šalį ir užberkite šviežius čiobrelių lapus.

Pakepkite tortilijų krepšelius orkaitėje 2–3 minutes.

Kol tortilijų krepšeliai kepa, paruoškite padažą. Dubenėlyje sumaišykite majonezą, siračos padažą ir citrinų sultis.

Pradėkite įdaryti tortilijų krepšelius. Įdėkite salotų lapus. Ant viršaus užtepkite čoriso ir avinžirnių mišinį. Užpilkite padažu ir užbarstykite čederio sūrį, petražoles ir keptus svogūnus.

Ši svetainė naudoja slapukus, kad pagerintų jūsų patirtį. Naudodamiesi šia svetaine sutinkate su mūsų privatumo politika.