Idealus vakarėlių užkandis – Tex Mex virtuvės įkvėptas sotus, šiek tiek aštrus ir tuo pačiu gaivus kukurūzų traškučių užkandis. Tokia skonių ir spalvų gausa nustebinsite visus.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
Ant vidutiniškai aukštos kaitros įkaitinkite nedidelę keptuvę. Įdėkite šoninę, supjaustytą 1 cm kubeliais, pagardinkite ją rūkytomis paprikomis, susmulkintais česnakais, druska ir pipirais. Retkarčiais pavartydami kepkite apie 5 minutes, kol gerai iškeps. Nupilkite taukus ir padėkite iškeptą mėsą į šalį.
Išberkite tortilijų traškučius lygiu sluoksniu į orkaitės karščiui atsparų dubenį. Pakepkite traškučius įkaitintoje orkaitėje 5 minutes.
Atsargiai išimkite iš orkaitės ir užbarstykite po pusę tarkuotų sūrių. Tegul sūris šiek tiek išsilydo nuo traškučių karščio.
Ant traškučių tolygiai užbarstykite šoninę, raudonuosius svogūnus ir saldžiąsias paprikas supjaustytas mažais kubeliais, pasmulkintus saulėje džiovintus pomidorus, kukurūzus ir raudonas aitriąsias paprikas. Taip pat užbarstykite likusį sūrį ir vėl įdėkite keptuvę į orkaitę 5 minutėms arba kol sūris visiškai išsilydys.
Kol traškučiai kepa orkaitėje, paruoškite mirkomąjį grietinės padažą. Sumaišykite grietinę, česnakų laiškus ir citrinos žieveles. Pagardinkite kukurūzų traškučius žiupsneliu šviežių kalendrų.