Bulvių, žiedinių kopūstų ir sūrio sriuba

Bulvių, žiedinių kopūstų ir sūrio sriuba

Paruošimo laikas: 25 min.
Porcijų skaičius: 4

Ingredientai:

50 g „PIEMENĖLIO” sviesto
1 poro
2 salierų stiebų
3 česnakų skiltelių
250 g saldžiųjų bulvių
250 g bulvių
2 arb. š. džiovinto rozmarino
1,6 l daržovių sultinio
3 laurų lapų
100 ml „PIEMENĖLIO” pieno
60 g kreminio sūrio
130 g tarkuoto čederio sūrio
250 g žiedinių kopūstų žiedynų
2 valg. š. duonos skrebučių
šviežiai supjaustytų česnakų laiškų papuošti
Druska, pipirai (pagal skonį)

Aprašymas:

Rudeniška ir jauki, sodraus sūrio ir bulvių skonio sriuba su žiediniais kopūstais. Virkite ir skanaukite tiek vasaros pabaigoje, tiek žiemą (naudokite šaldytus žiedinius kopūstus). 

Ši sriuba gali tapti jūsų mėgstamiausia.

Paruošimo būdas:

Ant vidutinės kaitros įkaitinkite sriubos puodą ir ištirpinkite sviestą. Įdėkite porus, salierus ir česnakus. Kepkite 4–5 minutes, kol daržovės suminkštės.

Į puodą sudėkite nuskustas ir mažais gabaliukais supjaustytas bulves ir saldžiąsias bulves. Įberkite druskos, pipirų, rozmarinus ir kepkite 2 minutes. Paskui supilkite daržovių sultinį ir įdėkite laurų lapus. Užvirinkite ir virkite bulves 8–10 minučių, kol suminkštės. Jei reikia, įpilkite dar vandens.

Nuimkite puodą nuo kaitros. Grūstuku įtrinkite bulves į sriubą. Kad masė būtų visiškai glotni, taip pat galite naudoti rankinį trintuvą.

Pastatykite atgal ant viryklės, sumažinkite kaitrą iki žemos, supilkite pieną, įdėkite kreminį sūrį ir, nuolat maišydami, pamažu berkite čederio sūrį (jei pageidaujate lakesnės konsistencijos, įpilkite dar vandens ar pieno).  Suberkite žiedinius kopūstus ir lėtai virkite dar 3–4 minutes. Patikrinkite, ar pakanka prieskonių.

Patiekite sriubos dubenėlyje, pagardinę duonos skrebučiais ir šviežiais česnakų laiškais.

Ši svetainė naudoja slapukus, kad pagerintų jūsų patirtį. Naudodamiesi šia svetaine sutinkate su mūsų privatumo politika.