Tai gali tapti vienais mėgstamiausių jūsų kotletų – purūs, pilni žolelių ir skonio.
Sudėkite bulves į prikaistuvį su šaltu pasūdytu vandeniu ir užvirinkite. Virkite 10 minučių arba kol suminkštės. Gerai nusunkite ir sutrinkite. Pagardinkite sviestu, druska, pipirais ir padėkite ataušti.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
Ištepkite folijos lakštą alyvuogių aliejumi ir viduryje padėkite menkės filė su šviežiais čiobreliais. Pagardinkite druska, pipirais ir suvyniokite foliją kaip paketą. Padėkite ant kepimo skardos ir kepkite 15 minučių arba kai tik iškeps. Padėkite į šalį ataušti. Kai visiškai atauš, atsargiai suplėšykite žuvį dideliais gabalais. Kepimo sultis pasilikite.
Sudėkite šaltas trintas bulves į didelį dubenį, įmaišykite svogūnų laiškus, petražoles, špinatus, Dižono garstyčias ir japoniškus duonos džiūvėsius. Paskui sudėkite plėšytą menkę. Įdėkite citrinos žievelės, išspauskite ½ citrinos. Švelniai maišykite, kol gerai sukibs.
Suformuokite maždaug 6–7 cm skersmens žuvies kotletus. Sudėkite ant padėklo ir bent 15–20 minučių atvėsinkite šaldytuve.
Įkaitinkite keptuvę, aliejų ir sviestą, ir kepkite žuvies kotletus ant aukštos kaitros po 2–3 minutes iš kiekvienos pusės arba kol tolygiai apskrus.
Į tą pačią keptuvę supilkite daržovių sultinį, grietinėlę, užvirinkite, sumažinkite kaitrą ir uždengę dangčiu lėtai virkite dar 5 minutes. Pagardinkite šviežiai susmulkintais krapais.