Žuvies kotletai

Žuvies kotletai

Kategorija: Žuvis
Paruošimo laikas: 30-40 min.
Porcijų skaičius: 4

Ingredientai:

350 g nuskustų ir stambiais kubeliais supjaustytų bulvių
450 g menkės filė
7 šviežių čiobrelių stiebų
3 valg. š. česnako laiškų
3 valg. š. šviežiai susmulkintų petražolių
sauja smulkiai supjaustytų špinatų lapelių nuplautų špinatų
2 arb. š. Dižono garstyčių
60 g japoniškų duonos džiūvėsių
1 1/2 citrinos be žievelės
kepimui alyvuogių aliejaus
20 g „PIEMENĖLIO” sviesto
žiupsnio druskos
žiupsnio baltųjų pipirų
250 ml daržovių sultinio
100 ml „PIEMENĖLIO” grietinėlės 35%
2 valg. š. susmulkintų šviežių krapų

Aprašymas:

Tai gali tapti vienais mėgstamiausių jūsų kotletų – purūs, pilni žolelių ir skonio.

Paruošimo būdas:

Sudėkite bulves į prikaistuvį su šaltu pasūdytu vandeniu ir užvirinkite. Virkite 10 minučių arba kol suminkštės. Gerai nusunkite ir sutrinkite. Pagardinkite sviestu, druska, pipirais ir padėkite ataušti.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.

Ištepkite folijos lakštą alyvuogių aliejumi ir viduryje padėkite menkės filė su šviežiais čiobreliais. Pagardinkite druska, pipirais ir suvyniokite foliją kaip paketą. Padėkite ant kepimo skardos ir kepkite 15 minučių arba kai tik iškeps. Padėkite į šalį ataušti. Kai visiškai atauš, atsargiai suplėšykite žuvį dideliais gabalais. Kepimo sultis pasilikite.

Sudėkite šaltas trintas bulves į didelį dubenį, įmaišykite svogūnų laiškus, petražoles, špinatus, Dižono garstyčias ir japoniškus duonos džiūvėsius. Paskui sudėkite plėšytą menkę. Įdėkite citrinos žievelės, išspauskite ½ citrinos. Švelniai maišykite, kol gerai sukibs.

Suformuokite maždaug 6–7 cm skersmens žuvies kotletus. Sudėkite ant padėklo ir bent 15–20 minučių atvėsinkite šaldytuve.

Įkaitinkite keptuvę, aliejų ir sviestą, ir kepkite žuvies kotletus ant aukštos kaitros po 2–3 minutes iš kiekvienos pusės arba kol tolygiai apskrus.

Į tą pačią keptuvę supilkite daržovių sultinį, grietinėlę, užvirinkite, sumažinkite kaitrą ir uždengę dangčiu lėtai virkite dar 5 minutes. Pagardinkite šviežiai susmulkintais krapais.

 

 

Ši svetainė naudoja slapukus, kad pagerintų jūsų patirtį. Naudodamiesi šia svetaine sutinkate su mūsų privatumo politika.